5 vinkkiä kodin järjestämiseen

Onko kotisi täyttynyt huomaamattasi turhista tavaroista ja vanhoista tilaa vievistä huonekaluista? Kodin epäjärjestys vähentää kodin viihtyisyyttä ja ylenpalttinen tavaramäärä muistuttaa sinua joka päivä olemassaolollaan. Tästä syystä kodin epäsiisteys ja järjestyksen puutos saattaa myös lisätä ylimääräistä stressiä. Et ole yksin – monessa kodissa painitaan tavarakaaoksen kanssa. Kokosimme tähän artikkeliin A&A Designin 5 vinkkiä kodin järjestämiseen.

1. Järjestä yksi tila kerrallaan

Älä yritä saada kotia järjestykseen kerralla. Kaikkea ei tarvitse järjestää yhdeltä istumalta. Valitse yksi tila tai kohde kerrallaan, esimerkiksi vaatehuone, laatikostot, eteisen kenkähylly ja hoida se pois alta ennen kuin siirryt järjestämään seuraavaa tilaa.

Ennen järjestyksen aloittamista kannattaa asettaa tavoite, kuinka paljon lisätilaa tarvitset ja kuinka suuresta osasta tavaramäärästä sinun tarvitsee päästä eroon. Voit ensimmäiseksi laittaa tavarat “joista et ainakaan luovu” sivuun. Tämän jälkeen voit aloittaa turhien tavaroiden karsimisen.

2. Aseta aikatavoite järjestämisprojektille

Kun olet päättänyt, mitkä kohteet aiot kodissasi järjestää, aseta projektillesi aikatavoite. Voit asettaa esimerkiksi ajastimen pariksi tunniksi (riippuen järjestelyoperaation koosta). Aikatavoite motivoi sinua toteuttamaan järjestelyn verkkaasti.

Valitse ajankohta, jolloin olet vapaa muista töistä sekä velvotteista. Lopputulos kärsii lähes varmasti jos yrität suorittaa järjestämisprojektin vaikkapa viikkosiivouksen yhteydessä. Esimerkiksi viikonloppuaamu on oivallinen aika kodin järjestämiseen, ja sinulle jää vielä toinen puolisko päivästä johonkin mukavampaan aktiviteettiin.

3. Mieti kuinka usein käytät tavaroita

Kun alat käymään tavaramäärää läpi, on helppoa tuudittautua ajatukseen, että saatat joskus vielä tarvita käsissäsi olevaa esinettä, ja siksi se tulisi säästää. Kannattaakin miettiä tarkkaan kuinka usein olet käyttänyt kyseessä olevaa esinettä viimeisen vuoden aikana ja koska tulet todennäköisesti käyttämään sitä seuraavan kerran. Esimerkiksi työkaluja tulee käytettyä todella harvoin, mutta ne saattavat viedä paljon tilaa. Jos päätät että käytät esinettä vain pari kertaa vuodessa, kannattaa siitä todennäköisesti hankkiutua eroon.

Vinkki: Tiesitkö, että voit lainata esineitä myös lähimmästä kirjastostasi. Esimerkiksi Helsingin kaupungin kirjastosta voi lainata kaikkea aina työkaluista luistimiin sekä petankkista tennismailoihin.

4. Panosta säilytystilaan vasta kodin järjestelyn jälkeen

On tärkeää, että kotoa löytyy säilytystilaa, mutta älä tee osta uusia hyllyjä tai laatikostoja, ennen kun olet karsinut vanhoja tavaroita. Voit myös määrittää alkuvaiheessa minkä verran säilytystilaa sinulla tällä hetkellä on, ja mihin tilaan tulee kaiken tavaran mahduttava. Kodin järjestelyn yhteydessä vapautuu usein uusia hyllyjä ja laatikkotilaa, minkä voit käyttää hyväksesi.

A&A Designin verkkokaupasta löydät laajan valikoiman huonekaluja säilytykseen.

5. Suunnittele tavaroiden poiskuljetus

Kun olet saanut kodinjärjestely projektin päätökseen, kannattaa olla varautunut tavaroiden poiskuljetukseen. Tee tarkka suunnitelma mihin aiot viedä ne pois, jottei tavarat jää eteiseen lojumaan jätesäkeissä viikoiksi, ellei jopa kuukausiksi. 

Mieti esimerkiksi mihin kierrätyskeskukseen voit viedä tavarat, ja milloin aiot sen tehdä? Mitkä tavarat voi helposti myydä esimerkiksi Facebook kierrätysryhmissä tai netin osta- ja myyntipalstalla? 

Muista myös, että muutaman euron tähden ei kannata välttämättä ryhtyä myyntirumbaan, vaan saatat päästä helpommalla kun annat tavarat ilmaiseksi kierrätyskeskukselle.

A&A Design: Kokonaisvaltaista sisustussuunnittelua

A&A Design on sisustussuunnittelufirma, joka on suunnittelut satoja koteja, ravintoloita ja toimistoja ympäri Suomea. Sisustussuunnittelutiimimme auttaa sinua viihtyisän ja toimivan tilan.

Lue lisää sisustussuunnittelusta ja pyydä ilmainen tarjous.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Edelliset Postaukset

näin muutat liiketilan ravintolaksi, liiketilan muuttaminen ravintolaksi

Näin muutat liiketilan ravintolaksi

Näin muutat liiketilan ravintolaksi Oletko suunnittelemassa ravintolan perustamista ja olet löytänyt mielestäsi sopivan liiketilan toimintaan? Ravintolan perustamisvaiheeseen liittyy rakentamisen ja suunnittelun näkökulmasta monia eri vaiheita,

PYYDÄ TARJOUS

Täytä alla oleva lomake ja lähetämme tarjouksen sinulle 24 tunnin sisällä, tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Tarjous ei sido sinua mihinkään, mutta auttaa sinua hahmottamaan projektin kokonaiskustannukset.