Kumpi palkata: Sisustussuunnittelija vai sisustusarkkitehti?

Pitäisikö minun palkata sisustussuunnittelija vai sisustusarkkitehti?

Tämä kysymys tulee monelle mieleen kodin sisustusta miettiessä, eikä ihme.

Työtehtävät on osittain samanlaista molemmilla mutta eroja löytyy koulutustaustassa, sekä ammattitaidossa. Tässä artikkelissa käymme läpi mitä eroa on sisustussuunnittelijalla ja sisustusarkkitehdillä.

Mitä sisustussuunnittelija tekee?

Sisustussuunnittelijat suunnittelevat sisustuksia asuin- ja julkisiin tiloihin. Sisustussuunnittelijan työkohteisiin kuuluu kotien ja vapaa-ajan asuntojen lisäksi kaupalliset kohteet kuten esimerkiksi myymälät, ravintolat, kahvilat, pankit jne.

Sisustussuunnittelija auttaa sinua seinien ja lattioiden pintamateriaalien, huonekalukankaiden sekä kalusteiden valitsemisessa, mahdollisesti myös valaistussuunnitelman kanssa. Taitava sisustussuunnittelija auttaa sinua säästämään rahaa sekä hallinnoimaan projektia tehokkaasti puolestasi, sekä varmistaa, että kaikki rakennus- ja remonttitoimenpiteet on hoidettu ammattitaitoisesti ja standardien mukaisesti.

Sisustussuunnittelijoilla ovat usein erikoistuneet tiettyihin kohteisiin kuten ravintoloiden tai toimistotilojen suunnitteluun.

Mitä sisustusarkkitehti tekee?

Sisustusarkkitehti on ammattinimike, jonka käyttö edellyttää taiteen maisterin tutkintoa tai muotoilija-ammattikorkeakoulututkintoa. Sisustusarkkitehtuuria voi opiskella siis sekä ammattikorkeakouluissa, että yliopistossa. Riippuen oppilaitoksesta, sisustusarkkitehdin opinnot vievät 3-5 vuotta.

Sisustusarkkitehdin ydintehtäviin kuuluu:

  • Luoda tarkoituksenmukaisia ja viihtyisiä tiloja asiakkaan toiveiden perusteella
  • Tilaratkaisut, jotka ottaa huomioon taloudelliset ja ympäristöeettiset näkökuhdat
  • Työskenteleminen arkkitehtien, urakoitsijoiden ja rakenne-, sähkö, LVI-suunnittelijoiden, sekä materiaalitoimittajien kanssa
  • Tilojen peruskorjausten, saneerausten ja käyttötarkoituksen muuttamisen suunnittelu
  • Kalusteiden valitseminen ja/tai suunnittelu

Sisustusarkkitehdin työ edellyttää rakennuslainsäädännön ja rakennusmääräysten riittävää hallintaa sekä toiminnallista, taiteellista ja teknistä kokonaisosaamista. Lisäksi työssä vaaditaan hyvää tilan ja valon hahmotuskykyä, värisilmää sekä rakenteiden ja materiaalien tuntemusta

Mikä on sisustussuunnittelijan ja sisustusarkkitehdin ero?

Kuten huomaat, sisustussuunnittelijan ja sisustusarkkitehdin työtehtävät ovat hyvin samanlaisia. Sisustussuunnittelijan ja sisustusarkkitehdin suurin ero onkin heidän koulutuksessa. Sisustussuunnittelija-nimikkeen käyttöön ei ole sen kummempia rajoitteita, kun taas sisustusarkkitehti-termin käyttöön oikeuttaa yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen.

Pitäisikö minun palkata sisustusuunnittelija vai sisustusarkkitehti?

Tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta. Kannattaakin miettiä projektin laajuden ja vaativuuden kannalta. Pienempään pintaremonttiin riittää mainiosti sisustussuunnittelija, mutta jos projekti vaatii enemmän teknistä osaamista, saattaa sisustusarkkitehti olla fiksumpi valinta. Kannattaa aina tutustua suunnittelijan referensseihin, jotta voit varmistua siitä, että tekijä osaa varmasti hommansa.

A&A Design: Sisustussuunnittelua vuosien kokemuksella

A&A Design tarjoaa sisustussuunnittelua yrityksille ja yksityisille henkilöille. Tiimistämme löytyy sekä sisutussuunnittelijoita että sisustusarkkitehtejä. Onko sinulla remontoitava tai rakenteilla oleva koti tai toimitila, jonka suunnittelussa ja visualisoinnissa kaipaat apua? Pyydä ilmainen tarjous tänään!

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Edelliset Postaukset

vinkit kodin järjestämiseen

5 vinkkiä kodin järjestämiseen

Onko kotisi täyttynyt huomaamattasi turhista tavaroista ja vanhoista tilaa vievistä huonekaluista? Kodin epäjärjestys vähentää kodin viihtyisyyttä ja ylenpalttinen tavaramäärä muistuttaa sinua joka päivä olemassaolollaan. Tästä

näin muutat liiketilan ravintolaksi, liiketilan muuttaminen ravintolaksi

Näin muutat liiketilan ravintolaksi

Näin muutat liiketilan ravintolaksi Oletko suunnittelemassa ravintolan perustamista ja olet löytänyt mielestäsi sopivan liiketilan toimintaan? Ravintolan perustamisvaiheeseen liittyy rakentamisen ja suunnittelun näkökulmasta monia eri vaiheita,

PYYDÄ TARJOUS

Täytä alla oleva lomake ja lähetämme tarjouksen sinulle 24 tunnin sisällä, tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Tarjous ei sido sinua mihinkään, mutta auttaa sinua hahmottamaan projektin kokonaiskustannukset.