Terassin ja Parvekkeen sisustus: Vuoden 2021 vinkit

Tätä blogikirjoitusta kirjoittaessa on kevät parhaimmillaan ja onkin aika kohdistaa katseemme parvekkeen ja terassin suuntaan. Parvekkella on ihana nauttia aamukahvit auringossa, kasvattaa yrttejä ja istuskella ystävien kanssa lämpiminä kesäiltoina. Lasitettu parveke toimii parhaimmillaan asuntosi lisähuoneena, missä voi viettää aikaa ympäri vuoden.

Tässä artikkelissa on vinkkejä ja ideoita ja parvekkeen sisustamiseen ja suunnitteluun vuonna 2021.

Vinkit parvekkeen sisustukseen

Parvekkeen sisustusta voi piristää monenlaisilla elementeillä kuten tyylikkäillä ulkokalusteilla, valaistuksella, tekstiileillä sekä viherkasveilla. Parveketta suunitellessa, kannattaa miettiä sen käyttötarkoitusta. Voit luoda parvekkeesta rennon oleskelutilan, viihtyisän lukunurkkauksen, tunnelmallisen ruokailutilan tai vaikkapa minipuutarhan.

Inspiraatiota parvekkeen sisustukseen

Parvekkeen sisustussuunnittelu: Mittaa tilan koko ja määritä käyttötarkoitus

Ennen parvekkeen sisustamista, tee tarkka arvio sen mitoista. Yksi yleisimmistä virheistä on yliarvioida tilan suuruus ja tällöin parvekkeesta saattaa tulla ahdas. Pienemmälle parvekkeelle kannattaa valita sirot ulkokalusteet, kun taas suurempaan tilaan sopii massiivisemmat puutarhahuonekalut. Varsinkin pienien parvekkeiden tilan rajallisuuden johdosta on tärkeää prioisoida kalustevalinnat sen mukaan, mitä parvekkeella haluaa tehdä.

Parvekekalusteita valitessa, huomioi niiden sijoituspaikat ja muista jättää tarpeeksi tilaa myös kulkuväylälle.

Viherkasveilla saat parvekkeelle vehreyttä ja luonnontuntua

Varsinkin kaupungissa asuvilla luonto ei ole aina lähellä. Ostamalla viherkasveja parvekkeelle tuotkin luonnon lähemmäksi kotia. Niiden tuoma vehreys luo viihtyisyyttä ja värikkyyttä parvekkeelle. Viherkasvien paikat parvekkeella kannattaa valita niin, että ne saavat tarpeeksi, muttei kuitenkaan liikaa aurinkoa. Kannattaa tarkistaa jokaisen kasvin kohdalla, mikä on niille suositeltu kasvuympäristö.

Viherkasvit tuovat viihtyisyyttä parvekkeelle ja terassille.

Parvekkeen valaistuksella tunnelmaa tilanteeseen kuin tilanteeseen

Varsinkin keskikesällä aurinko valaisee parveketta pitkälle iltaan, mutta mitä pidemmälle syksyä mennään, sitä aikaisemmin hämärtyy. Parveketta sisustaessa kannattaa miettiä minkälainen valaistus sopii sinne. Tunnelmallisen valaistuksen saavutat himmeämmillä valoilla, lyhdyillä ja kynttilöillä.

Jos taas tavoitteena on luoda näyttävä kartanohenkinen valaistus, sopii tarkoitukseen kirkkaammat ulkovalot. Valaisemalla parvekkeen oikein, pidennät parvekkeen käyttöaikaa ja pienellä etukäteissuunnittelulla voit rakentaa juuri sinulle sopivan valaistusratkaisun.

Parvekkeen sisustuksessa on tärkeää valita valaistus joka sopii tunnelmaan.

Miten valita oikeanlaiset tekstiilit parvekkeelle

Tekstiilit, kuten huovat, taljat, tyynyt peitot ja ulkokalusteiden pehmusteet tuovat lämpöä ja kodikkuutta parvekkeellesi. Parvekkeelle kannattaa valita materiaaleja, jotka ovat suunniteltu ulkokäyttöön. Jos sinulla ei ole lasitettua parveketta, tulee varmistaa että tekstiilit ovat säänkestäviä – Suomen kesäsäät saattaa joskus yllättää!

Näillä ulkokalusteilla luot ihanan parvekkeen

A&A Designilta löydät laajan valikoiman tyylikkäitä ja kestäviä parveke- sekä ulkokalusteita.

A&A Design verkkokauppaan >>

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Edelliset Postaukset

vinkit kodin järjestämiseen

5 vinkkiä kodin järjestämiseen

Onko kotisi täyttynyt huomaamattasi turhista tavaroista ja vanhoista tilaa vievistä huonekaluista? Kodin epäjärjestys vähentää kodin viihtyisyyttä ja ylenpalttinen tavaramäärä muistuttaa sinua joka päivä olemassaolollaan. Tästä

PYYDÄ TARJOUS

Täytä alla oleva lomake ja lähetämme tarjouksen sinulle 24 tunnin sisällä, tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Tarjous ei sido sinua mihinkään, mutta auttaa sinua hahmottamaan projektin kokonaiskustannukset.