Kotitoimiston sisustus: Näillä vinkeillä luot viihtyisän tilan etätyöskentelyyn

Etätyöskentely on viime vuosina yleistynyt mutta viimeistään 2020 tuli kotitoimisto tutuksi suurelle osalle suomalaisista.

Koska kotitoimistossa vietät suuren osaa päivästä, on tärkeää luoda viihtyisä tila jossa on mukava tehdä töitä. Kotitoimiston sisustustukseen panostaminen myös lisää tehokkuutta ja työhyvinvointia.

Kokosimme A&A Designin vinkit viihtyisän kotitoimiston sisustamiseen.

Kotitoimiston sisustus tekee etätyöskentelystä nautinnollisempaa

Kotitoimiston sisustuksella on suuri merkitys sen viihtyisyyteen. 

Lisäät kotitoimiston viihtyisyyttä helposti ja edullisesti esimerkiksi viherkasveilla. Pienenkin kasvin asettaminen työpöydällä voi vähentää työstressiä.

Raekuja Omakotitalo Sisustussuunnitelma - Helsinki

Valaistus

Tiesitkö, että kotitoimiston valaistuksella on suuri merkitys työtehokkuuteen sekä viihtyisyyteen? Hyvän valaistuksen luomiseksi on tärkeä tunnistaa mitä töitä tilassa tehdään. Voit näin määrittää kotitoimiston valaistuksen vaatimukset. Nyrkkisääntönä on se, että mitä tarkempaa työtä tilassa tehdään, sitä enemmän valoa tarvitaan.

Valaistussuunnittelussa on tärkeää huomioida kotitoimiston valaistuksen tasaisuus. Näytön ja sen takana olevan alueen valovoimakkuuksissa ei saa olla valovoimakkuuksissa, sillä suuret erot rasittaa silmiä pitkän työpäivän aikana. Hyvä valaistuksessa ei muodostu epämiellyttäviä varjoja tai häikäisyä esimerkiksi seinien tai vaikkapa tietokoneen näytön kautta.

kotitoimiston sisustaminen ja siistinä pitäminen
Kotitoimiston sisustamisessa tulee kiinnittää huomiota työpisteen järjestys ja siistinä pitäminen.

Kotitoimiston siisteys ja järjestys

Työpisteelle kasaantuu helposti kahvimukeja ja papereita, jotka tekevät kotitoimistosta nopeasti epäsiistin ja sotkuisen. Sotkuinen kotitoimisto vähentää viihtyisyyttä ja työtehokkuutta. Työpiste kerää myös yllättävän paljon pölyä. Tästä syystä kannattaa muistaa pyyhkiä pinnat säännöllisesti.

Kotitoimistoa suunnitellessa, varaa riittävä säilytystila papereille, kansioille, sekä muille tavaroille, jotka takaavat järjestyksen kotitoimistossa. 

Selaa tyylikkäitä työpöytiä A&A Designin verkkokaupassa >>

Panosta ergonomiaan ja laatuun

Yksi tärkeimmistä kotitoimiston kalusteista on työtuoli, jonka tulisi olla ergonominen. Koska suuri osa työpäivästä kuluu toimistotuolilla istuen, on tärkeää löytää työtuoli, joka vähentää istumisen fyysista kuormitusta sekä tukee oikeaa istuma-asentoa. Työtuolin mukavuudella on suuri vaikutus tehokkuuteen ja työt. Laadukkaat toimistotuolit ovat usein säädettäviä korkeudeltaan sekä kestävät pidempään verrattuna halvempiin vaihtoehtoihin.

Voit välttää liiallista istumista ostamalla säädettävän työpöydän. Työskentelyasennon vaihteleminen istumisen ja seisomisen työpäivän aikana on hyväksi terveydelle ja lisää hyvinvointia.

Miten erottaa työ- ja vapaa-aika

Monet kokevat, että etätyöskentelyn yksi huonoista puolista on se, että työasiat ovat jatkuvasti näkyvillä ja siten myös mielessä, vaikka olisitkin lopettanut työskentelyn. Tällöin vaarana on työn ja vapaa-ajan sekoittuminen. Työpisteen sijaitseminen muutaman askeleen päässä, on helpompaa tarkistaa työsähköpostit, lukea raportteja, tai tarkistaa päivän työn jälki vielä kerran illalla. Tällöin voi olla vaikeaa rentoutua, sillä työasiat ovat jatkuvasti mielessä.

Tästä syystä suosittelemme, että rajaat oman tilan työskentelylle. Tätä tilaa tulisi käyttää vain  ja ainoastaan työskentelyyn ja välttää vapaa-ajalla.

Entä jos sinulla ei ole käytettävissä ylimääräistä huonetta etätyöskentelyyn? Ei hätää! Työpisteen voi rakentaa olohuoneen tai makuuhuoneen nurkkaan. Yhtenä parhaimmista kotitoimiston sisustusvinkeistä on “merkitä” työpiste muusta tilasta esimerkiksi suuren maton avulla.

Kun on aika pitää tauko tai lopettaa työskentely, siirry välittömästi työpisteeltä muuhun tilaan, mikä on taas varattu ainoastaan vapaa-ajan rentoutumiseen. Tämä voi olla esimerkiksi sohva, makuuhuone, tai muu nurkkaus asunnossasi. On tärkeää, ettete lue tai vastaile työsähköposteihin rentoutumiseen tarkoitetusta tilasta.

Tilaa kalusteet kotitoimiston sisustukseen A&A Designilta

A&A Designilta löydät satoja kalusteita viihtyisän ja tyylikkään kotitoimiston sisustamiseen ja rakentamiseen. 

Voit maksaa tuotteesi halutessasi osamaksulla. Saat tilauksesi myös kotiovelle edullisesti.

Muistathan, että kaikilla A&A Designin toimistokalusteilla on 100-päivän palautusoikeus eli voit huoletta kokeilla kalusteita yli kolmen kuukauden ajan.

Siirry A&A Designin verkkokauppaan >>

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Edelliset Postaukset

vinkit kodin järjestämiseen

5 vinkkiä kodin järjestämiseen

Onko kotisi täyttynyt huomaamattasi turhista tavaroista ja vanhoista tilaa vievistä huonekaluista? Kodin epäjärjestys vähentää kodin viihtyisyyttä ja ylenpalttinen tavaramäärä muistuttaa sinua joka päivä olemassaolollaan. Tästä

PYYDÄ TARJOUS

Täytä alla oleva lomake ja lähetämme tarjouksen sinulle 24 tunnin sisällä, tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Tarjous ei sido sinua mihinkään, mutta auttaa sinua hahmottamaan projektin kokonaiskustannukset.