Vinkit sohvan valintaan

Sohva on pitkäaikainen hankinta ja yksi suurimmista kalustehankinnoista. Siksi sohvan valintaan kannattaa käyttää aikaa, sillä se on usein olohuoneesi kärkikaluste jopa vuosikymmeniä.

Tässä A&A Designin vinkit täydellisen sohvan valintaan.

Mitä tulee ottaa huomioon sohvan valinnassa?

Sohvaa valitessa tulee ottaa huomioon:

  • Sohvan tyyppi: Minkä tyyppinen sohva sopii kotiisi parhaiten?
  • Materiaali: Mikä verhoilumateriaali on paras sinun tarpeisiin?
  • Käyttötarkoitus: Tuleeko sohva lapsiperheeseen, lemmikkikotiin vai onko sohvan tarkoitus olla aikuisempaan tyyliin sopiva?
  • Koko: Kuinka monta henkilöä sohvalla useimmiten istuu? Kuinka valita sohva joka sopii ympäröivään tilaan parhaiten?

Sohvien tyypit:

Markkinoilla on erityyppisiä sohvia. Tässä tyypillisimmät vaihtoehdot:

Sohvan materiaalit:

Sohvan hintaan vaikuttaa suuresti sen verhoilu. Koska kankaaseen kohdistuu paljon kulutusta, on fiksua panostaa laadukkaaseen verhoiluun, joka takaa sohvalle pitkän käyttöiän. 

Sohvan verhoilumateriaalit voi karkeasti jakaa kahteen pääkategoriaan. Näitä ovat keinomateriaalit, sekä luonnonmateriaalit ja molemmissa on hyvät ja huonot puolensa.

Luonnonmateriaalit

Luonnonmateriaaleista valmistetut sohvat henkivät eleganttiutta sekä ylellisyyttä. Näitä materiaaleja ovat mm. nahka, villa, sametti sekä puuvilla.

Luonnonmateriaaleista valmistetut sohvat ovat usein kestäviä mutta vaativat enemmän huolenpitoa. On suositeltavaa, että villasta sekä puuvillasta valmistetut sohvat imuroidaan säännöllisesti, jotta ne säilyvät hyvännäköisenä.

Nahkasohva hylkii likaa hyvin ja se on pääsääntöisesti helppohoitoisempi kun kangasmateriaalit. Nahkasohvan kestävyyteen vaikuttaa mm. sen paksuus sekä se, kuinka paljon sitä on käsitelty. Kun puhdistat muutaman kerran vuodessa nahkasohvan korkealaatuisilla nahanpuhdistus- ja hoitoaineilla, se säilyttää nahan kimmoisuuden ja värin vuosien ajan. Jos nahkasohvaan tulee tahra tai värjäytymä, tulee se poistaa kostealla rätillä mahdollisimman pian.

Rodeo on moderni, tyylikäs ja nykyaikainen nahkasohva. Tämä sohva on tilava sekä tarjoaa runsaasti istumatilaa. Sohvassa on tukeva kierrätysnahkainen kangas. Ohut runko ja pehmeät tyynyt antavat sohvalle hienovaraisen ilmeen olohuoneeseen. Saatavilla myös 2-istuttavana.

Keinomateriaalit

Keinomateriaalit ovat kehittyneet huimasti viime vuosina, ja keinomateriaaleissa on usein käytetty tekniikkaa joka pitää sohvan helppohoitoisena sekä kestävänä. Ennen sohvan ostamista, kannattaa kuitenkin kysyä myyjältä tarkemmin materiaalin pääominaisuuksista, sillä niissä saattaa olla suuriakin eroja.

Keinomateriaaleista valmistetut sohvat ovat hyvä vaihtoehto varsinkin lapsiperheisiin sekä lemmikikoteihin, joissa on suurempi riski sohvan tahriintumiselle. Ne ovat yleensä edullisempia mutta niiden miinuspuolia saattaa olla herkkä nyppyyntyminen, muovinen tuntu tai sähköistyminen.

Muistathan, että vesipestävät keinokuitukankaat vaativat säännöllistä pesua, jotta sohvaan tulleet tahrat eivät pinty.

Käyttötarkoitus ja tyyli

Sohvaa valitessa kannattaa miettiä sen käyttötarkoitusta. Haluatko oikaista jalkojasi divaanisohvalla? Tarvitsetko vieraita varten vuodesohvan? Haluatko tyylikkään sohvan tunnelmalliseen seurusteluun vai onko ajatuksena valita sohva joka sopii koko perheen löhöilyyn?

Miten valita oikean kokoinen sohva?

Sohvan kokoon tulee kiinnittää erityistä huomiota sohvaa valitessa. Pieneen huoneeseen hankittu suuri sohva vie liikaa huomiota muista huonekaluista ja saattaa dominoida tilaa liikaa. 

Pienempään tilaan sopiikin paremmin maltillinen kahden tai kolmen istuttava sohva. Isoon olohuoneseen kannattaa valita divaani- tai kulmasohva johon mahtuu kerralla koko perhe esimerkiksi elokuvailtaa viettämään.

Ainoa tapa saada selville sopiva sohvan koko on tarkasti mittaamalla sohvapaikan koko. Huomio myös se, miten sohva sopii sitä ympäröiviin huonekaluihin värin, materiaalin sekä tyylin mukaisesti.

Vinkki: Muista myös mitata kotisi oviaukkojen koko, jotta voit olla varma siitä, että uusi sohva mahtuu sisään.

Fat Freddy on muhkea kulmasohva, johon mahtuu istumaan isompikin porukka. Se on myös tehty kestämään kovaa käyttöä. Kulutuskestävyys on 30.000 Martindalea, joka vastaa julkisessa tilassa käytettävää kulutuskestävyyttä.

Sohvan ostaminen netistä

A&A Designilla on laaja valikoima sohvia moniin eri käyttötarkoituksiin. 

Meiltä löydät laajan valikoiman 2- ja 3-istuttavia sohvia, kulmasohvia, divaanisohvia sekä vuodesohvia. Valikoimastamme löytyy useita tyylejä kuten industrial, moderni, klassinen sekä vintage.

Voit maksaa tuotteesi halutessasi osamaksulla. Saat tilauksesi myös kotiovelle edullisesti.

Kaikilla A&A Designin sohvilla on 100-päivän palautusoikeus, eli voit huoletta testata sohvaa yli kolmen kuukauden ajan. Jos et ole täysin tyytyväinen ostokseesi, voit palauttaa sen ottamalla yhteyttä A&A Designin asiakaspalveluun.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Edelliset Postaukset

vinkit kodin järjestämiseen

5 vinkkiä kodin järjestämiseen

Onko kotisi täyttynyt huomaamattasi turhista tavaroista ja vanhoista tilaa vievistä huonekaluista? Kodin epäjärjestys vähentää kodin viihtyisyyttä ja ylenpalttinen tavaramäärä muistuttaa sinua joka päivä olemassaolollaan. Tästä

PYYDÄ TARJOUS

Täytä alla oleva lomake ja lähetämme tarjouksen sinulle 24 tunnin sisällä, tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Tarjous ei sido sinua mihinkään, mutta auttaa sinua hahmottamaan projektin kokonaiskustannukset.